След всеки проливен дъжд, на това място се образува дълбока локваЧетвърти ден продължават

...
След всеки проливен дъжд, на това място се образува дълбока локваЧетвърти ден продължават
Коментари Харесай

Огромна локва превърна Свободна зона в „Блокирана зона“

След всеки пороен дъжд, на това място се образува дълбока локва

Четвърти ден продължават напъните на хора и техника по отводняването на относително дребен сектор, който се оказва непреодолима спънка към територията на Свободна зона.

След всеки пороен дъжд, на това място се образува дълбока локва, която не може по натурален път да се оттече. Налага се да се употребяват профилирана техника и съоръжение на пожарната, с цел да може да се отводни теренът и хората и камионите да отидат към работните си места. От две години има особено построена помпена станция с елемент, която със лични сили и средства да изпомпва дъждовната вода. За това описаха и демонстрираха чиновници, които са оставени и през днешния ден да пазят и обслужват техниката, предаде .

С течение на времето най-работещ се е оказал следният вид, който ви демонстрираме във видеото. Инвестициите са от фирмите в района, които са вложили лични сили и средства, с цел да могат служащите им да стигнат до месторабота, откакто институциите се оказват безсилни да оказват помощ за справяне с казуса. Огромната локва, която блокира работните площадки в зоната, се изпомпва не непосредствено, а се е наложило да се търсят безвредни трасета за полагането на шланговете. Самите шлангове са благосъстоятелност на пожарната, само че тя не може да подсигури непрекъснато наличие на хора и елементи, които да правят изпомпването. Пожарната е построила линията и е оставила шланговете, а чиновници към Община Русе, свързани с сигурност и отбрана на популацията, дежурят и помагат в изпомпването.

Очакванията са през днешния ден пътят към Свободна зона да стане към този момент наличен за леки коли. Тази година се е наложило шланговете да се прокарат по ново трасе, тъй като камионите, в опитите си да преминат през локвата, са минавали през шланговете, повличали са ги и са ги накъсали.

Въпреки желанията, оповестени неколкократно за нова организация на движение в района, такава досега не е въведена – може би поради мощния отпор от страна на жителите на Мартен и водачите, които я считат за неудачна. Според концепцията на институциите колите ще се движат двупосочно в южното платно с две ленти, а камионите ще би трябвало да се редят за изчакване на две колони в частта от пътя, която е в посока към Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “. Последният протокол от съвещанието по темата в края на август не бяха подписани от кметовете на Мартен, Сандрово и Николово.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР